Lisää tietoa

Kirjallisuutta

Luontopiha – Ympäristöystävällinen piha ja puutarha – Riku Cajander

Miten saada luonto osaksi pihaa ja piha osaksi luontoa? Omasta puutarhasta on mahdollista kehittää paikka, missä viihtyvät niin erilaiset kasvit, linnut, perhoset, hyödylliset hyönteiset kuin muutkin eläimet. Riku Cajanderin kirja antaa seikkaperäisiä ohjeita ja hyödyllisiä vinkkejä luontopuutarhan perustamiseen.

Suomen Päiväperhoset elinympäristössään – Olli Marttila

Uusi kirja esittelee kokoelmakuvataulujen ja levinneisyyskarttojen tukemana Suomen jokaisesta lajista keskeisen ja ajanmukaisen tiedon tunnistamisesta perhosen nykytilanteeseen maassamme. Lajitekstien painotus on elinympäristöissä, joista tieto kirjassa jakautuu yleisosaan ja kohdeympäristöön.

Perhospuutarha – Kauri Mikkola &Hannu Tanner

 

Suomen päivä- ja yöperhoset – maastokäsikirja – Kimmo Silvonen

Jokaisesta lajista on lisäksi yksi tai useampia luontokuvia tai joskus kasvatusolosuhteissa kuvattu toukka tai perhonen lepoasennossaan; yhteensä kuvia on lähes 2700. Levinneisyyskartat näyttävät levinneisyyden ja runsauden eri osissa maata. Teksteissä kerrotaan mm. tuntomerkit, lähilajit, lentoaikatiedot, elintavat, elinympäristöt sekä talvehtimisaste ja toukan ravintokasvit. Suomen- ja ruotsinkielisten sekä tieteellisten nimien lisäksi luetellaan kattavasti synonyymejä.

Kasvilajit ja mistä niitä saa
Artikkelit

Tari Haahtela – Luonto lähelle ja terveydeksi

Omakoti-lehti – Luontopihat tulevat

Kansanuutiset – Luonnonsuojelua puutarhassa

MTT – Vanhat koristekasvit vaarassa kadota

Blogeissa

Leena Lumi – Luontopiha

Koko lailla kodikkaasti – Riku Cajander: Luontopiha